Opdracht tot verkoopbemiddeling

Inbegrepen

 • Adverteren op onze website
 • Verkoopstrategie
 • Foto' s en video's
 • Jacht Website
 • Online marketing
 • E-Mail marketing
 • Verkoop activiteiten
 • Afhandelen transactie
 • Promotie aan boord

Niet inbegrepen

 • Kosten voor advocaat of notaris voor het verzorgen van de derdengeld rekening.
 • Advertentiebudget voor online en offline campagnes

Planning

 • Na het ontvangen van uw opdracht en uw input publiceren wij binnen 48 uur, uw zeiljacht online.
 • Stuur a.u.b. de specificaties van uw zeiljacht per e-mail en de foto's en video's per Wetransfer.com aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Spelregels

1 Juistheid gegevens

1.1 De Eigenaar geeft de makelaar de opdracht om op te treden als enige vertegenwoordiger voor de verkoop van het bovenstaande schip, en verklaart dat de bijgevoegde gegevens geleverd door de Eigenaar juist zijn en dat hij de bevoegdheid heeft om het vaartuig te verkopen met instemming van de eventuele andere eigenaren, de hypotheekhouder of andere rechthebbenden en dat alle gebreken zijn gemeld. Hij stemt er ook mee in de Makelaar schadeloos te stellen indien de gegeven informatie onjuist blijkt te zijn in het geval dat een claim wordt bewezen door een koper (inclusief de kosten van het verdedigen van een dergelijke vordering of zich verzetten tegen een dergelijke aansprakelijkheid als die zich zou kunnen voordoen) of van een derde partij in het geval de informatie verstrekt door of namens de Eigenaar onjuist of misleidend blijken te zijn.

1.2 De Eigenaar moet aan de Makelaar voldoende bewijs van eigendom, BTW-status en Certificering verstrekken 

2 Verkoopcontract

De Eigenaar gaat ermee akkoord om het schip te verkopen voor de vraagprijs of andere overeengekomen prijs en om een ​​contract te ondertekenen zoals vereist door de makelaar bij de introductie van een koper.

De makelaar zal alle acties uitvoeren die van de makelaar in een dergelijk contract worden verlangd (al dan niet ondertekend door de eigenaar op verzoek van de makelaar). 

3 Commissie

De Makelaar heeft recht op zijn volledige commissie als:

(a) Een verkoop of transactie wordt voltooid aan een Koper, ongeacht of deze door de Makelaar is geïntroduceerd of niet;

(b) een door de makelaar geïntroduceerde koper wenst door te gaan tegen de vraagprijs of een andere prijs overeengekomen met de eigenaar, maar de eigenaar is vervolgens niet bereid om verder te gaan;

(c) wanneer een koper na technische keuring van de koop afziet en de eigenaar niet bereid is de gevonden gebreken te compenseren.

Als de Makelaar een potentiële koper in gebreke blijft na ondertekenen van de overeenkomst en het doen van zijn aanbetaling volgens de voorwaarden van de verkoop- en koopovereenkomst, dan heeft de makelaar recht op de helft van de commissie over de overeengekomen verkoopprijs.

4 Retentie

Na voltooiing kan de makelaar zijn commissie en de btw daarover inhouden op de opbrengst van de verkoop, samen met alle gelden verschuldigd aan andere partijen. Wanneer de makelaar recht heeft op de helft van de commissie in overeenstemming met clausule 3 hierboven kan de Makelaar commissie en BTW daarop aftrekken van de aanbetaling / deelbetaling.

5 Transactie

Bij de transactie wordt gebruik gemaakt van een derdengeldrekening en een Protocol van Levering & Acceptatie.

6 Wijzigingen

De Eigenaar zal de Makelaar informeren over elke verandering in de vraagprijs of locatie van het vaartuig of van enige wezenlijke verandering in de conditie of inventaris van het vaartuig en verbindt zich ertoe dat het vaartuig niet elders te koop zal worden aangeboden.

7 Verantwoordelijkheid eigenaar

De Eigenaar bevestigt dat het vaartuig verzekerd is en verzekerd blijft tot de verkoop en een dergelijke verzekering dekking biedt voor alle bezichtigingen- en verkoopafspraken, inclusief proefvaarten en keuringen. De eigenaar is verantwoordelijk voor alle schoonmaak, onderhoud, afmeren, opslag en beveiliging van het schip tot het wordt verkocht.

8 Toegang

De eigenaar instrueert de havenmeester van de ligplaats of jachthaven waar het schip ligt en zorgt ervoor dat de Makelaar toegang heeft. 

9 Biedingen

De makelaar verbindt zich ertoe alle biedingen die voor het schip zijn ontvangen onmiddellijk bij de eigenaar in te dienen, ongeacht of dergelijke aanbiedingen onaanvaardbaar zijn voor de eigenaar.

10 Beëindiging overeenkomst

(a) Deze overeenkomst geldt voor een periode van minimaal 12 maanden.

(b) Als de eigenaar een verkoop overeenkomt sluit, binnen 12 maanden na de beëindiging van deze Overeenkomst, met een Koper die door de Makelaar is geïntroduceerd gedurende de looptijd van deze overeenkomst, dan heeft de Makelaar recht op zijn volledige commissie.

(c) Deze Overeenkomst wordt beëindigd als een van beide partijen in staat van faillissement of liquidatie is;

(d) Elk van beide partijen kan deze overeenkomst onmiddellijk beëindigen door schriftelijke kennisgeving aan de andere indien de andere partij de voorwaarden van deze overeenkomst schendt.

11 Interpretatie

Het woord "Eigenaar" omvat alle Eigenaren en iedereen die handelt met de schriftelijke toestemming van de Eigenaar of mede-eigenaar van een jacht of schip met instructies voor verkoop. 

Woorden die het mannelijke aanduiden, omvatten het vrouwelijke en onzijdige en vice versa.

Prijs

 • De commissie bedraagt 8% ex. BTW.
 • De minimum commissie bedraagt Euro 4800 ex. BTW, gebaseerd op het feit dat onze aanpak minimaal 80 uren van onze tijd in beslag zal nemen.
 • De betaling van 1 Euro is alleen voor verificatiedoeleinden en u dient dit symbolische bedrag dan ook te betalen vanaf een bankrekening die op naam staat van de eigenaar van het jacht.
Duur: 1 jaar
Prijs: €1,00
Om uw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) in.
Meer informatie Ok