cumlaudesailing.com | RYA Training Centre | Yacht Brokerage

Cursus Reisvoorbereiding RR&P

Door middel van deze online cursus Reis, Routering & Planning kunt u leren om meerdaagse zeezeiltochten voor te bereiden. De lessen staan in het menu in de linker kolom. De Engelse RYA variant van RR&P is de Shore Based Course RYA Coastal Skipper / Yachtmaster Offshore.

Aanmelden?

cumlaudesailing.com biedt de volgende cursusvormen waarmee u zich prima kunt voorbereiden op de examens.

Online cursus Reisvoorbereiding Klassikale cursus Privéles / In-company training

Exameninformatie RR&P

Deze online cursus Reis, Routering en Planning is bedoeld voor elke zeezeiler die zich na het behalen van TKN verder wil bekwamen in de theorie van het zeezeilen. Het is een optie om deze online cursus af te sluiten met een examen RR&P bij de CWO. Om u aan te melden voor het examen gaat u naar de website www.cwo.nl.
Let erop dat de CWO strenge deelname eisen stelt. Beschikt u nog niet over de vereiste certificaten of ervaring, zoals 1000 Nm ervaring, CWO 3, TKN en MARCOM B, stuurt u dan uw Zeil CV op, zodat wij kunnen adviseren hoe u zo snel mogelijk aan de eisen kunt voldoen. Download het document Zeil CV vul het in en stuur het op.

CWO

Op de website van de CWO kunt u ook onder het kopje Downloads de laatste literatuurlijst bekijken en u kunt dus eventueel boeken bestellen die u nog niet gelezen heeft. Bekijk ook het inschrijfformulier voor het examen, download alvast de proefexamens en lees het documentje "RRP De praktijk van en voorbereiding op het examen".

Cursusmateriaal

Ook heeft u het volgende materiaal nodig:

  • Kaartpasser
  • Koerslineaal portland plotter
  • TKN leskaart 1630 met de 1800 serie
  • Laptop of tablet
  • Loep
  • Ruitjespapier
  • U kunt toegang krijgen om ons cursusmateriaal te downloaden, zoals fragmenten uit de Nautische Almanak 2007. Om het materiaal te bekijken moet u eerst inloggen. Heeft u nog geen account? Dan kunt u zich daarvoor aanmelden.

Bekijk de PowerPoints

Om de powerpoint's te bekijken moet u eerst even inloggen. Heeft u nog geen account? Dan kunt u zich daarvoor aanmelden.

PowerPoints

Vragen en antwoorden les 1

Vraag 1: Van welk CWO niveau uit de discipline zeezeilen is RR&P een verplicht onderdeel?

Vraag 2: Krijgt u met alleen het certificaat RR&P vrijstelling voor TKN?

Vraag 3: Mag u zonder CWO 4 deelnemen aan het examen RR&P?

Vraag 4: Is RR&P wettelijk verplicht als u met een jacht de Noordzee wilt oversteken?

Vraag 5: Kunt u CWO 4 examen doen zonder in het bezit te zijn van RR&P?

Antwoorden worden direct verstuurd aan het e-mailadres dat u hier opgeeft.
Deelnemers aan de cursussen dienen akkoord te gaan dat hun e-mailadres wordt opgenomen in onze mailinglijst. U kunt zich met 1 klik gratis afmelden voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Wij geven uw e-mailadres nooit door aan derden.

Om uw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) in.
Meer informatie Ok