06 - 150 53 445      Login     nl    

cumlaudesailing.com | CWO Zeezeilschool & RYA Training Centre | Jachtbemiddeling & Verhuur | Sinds 2001

Proefexamens | Online cursus Vaarbewijs 2

Proefexamen KVB2

Een proefexamen Klein vaarbewijs 2 met antwoorden vindt u onder andere via de volgende link:

Examentips KVB2

 • Om op het examen voldoende punten te halen binnen de gestelde tijd moet u systematisch te werk gaan. Te vaak wordt de aanvullende informatie en zelfs de vragen niet goed gelezen, verdwalen examenkandidaten in niet relevante informatie, wordt tijd verspild aan berekeningen of kaartconstructies waarvan de uitkomst niet eens gevraagd wordt, enzovoort.
 • Begin nooit direct met in detail te rekenen, tekenen, e.d. zonder dat u weet waar u precies naar toe werkt. Maak het vraagstuk dus visueel door een schets te maken. Bij een getijberekening is dit een tijdlijn met het reductievlak en alle waterstanden en bepaal het lijnstuk dat gevraagd wordt. Of schets de constructie die je straks in de kaart gaat zetten eerst op een kladpapiertje, voordat je in detail in de kaart te werk gaat.
 • Maak ook een stappenplan door de vraag op te delen in deelvragen. Zoek dan gericht naar de nodige gegevens uit het voorblad, opgave of stukjes tekst tussen de opgaven.
 • Tips voor de opgaven over getij, koersverbeteren/verslechteren.
  Lees de hele vraag en wat er tussen de vragen aan belangrijke informatie wordt gegeven.
  Bepaal wat er precies gevraagd wordt. Bedenk dus b.v.:
  Welke constructie moet ik straks in de kaart zetten, die van koersverbeteren of verslechteren?
  Welke regel moet ik toepassen: de 1/7e regel of de 1/12 regel?

Succes met het examen Klein Vaarbewijs 2

Hierbij wil ik alle deelnemers aan deze online cursus KVB2 bedanken voor hun inzet en natuurlijk veel succes wensen met het examen Klein Vaarbewijs 2. Ik zou het leuk vinden als u uw score aan me doorgeeft. Bovendien hoop ik dat u ook zal deelnemen aan de andere Online Watersportcursussen. Vergeet u niet in te schrijven voor onze nieuwsbrief en onze website te delen op alle social media. Bovendien stellen wij uw feedback zeer op prijs.

Om uw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) in.