cumlaudesailing.com | RYA Training Centre | Yacht Brokerage

Verkopen

Wij zijn dé specialist voor het verkopen van uw jacht. Hieronder wordt stap voor stap onze vernieuwende aanpak beschreven waarmee wij de jachten in de markt zetten en waarmee wij snel tot goede resultaten komen.

Ons wereldwijde netwerk

Wij zijn een van de agenten van het Sea Independent-netwerk. Dit netwerk is gebaseerd op delen en synergie tussen agenten en vergroot onze kansen om de juiste koper voor uw jacht te vinden:

  1. Gedeelde databases: meer dan 30 ervaren en gecertificeerde jachtmakelaars, zullen uw jacht wereldwijd actief promoten in hun eigen klantennetwerk, met behulp van hun eigen marketingtools en verkoopactiviteiten, waaronder de Sea Independent-website, sociaal mediakanalen, nieuwsbrieven, etc.
  2. Gedeelde marketing: als netwerk kunnen we uw jacht meer kosteneffectief adverteren in magazines, op bootshows en geautomatiseerd vanuit één CMS op alle aangesloten portals, zoals: yachtworld.com, rightboat.com, theyachtmarket.com, boatshop24.com, cosasdebarcos.com, yachtfocus.com, hiswamakelaar.nl, hiswa.nl, NLyachts.com, scanboat.com, boats.com en boat24.com.
  3. Gedeelde kennis: alle kennis op technisch, financieel en juridisch gebied is in huis beschikbaar. Sea Independent is lid van de Vereniging van Jachtmakelaars (NBMS), is een HISWA Qualified Yacht Broker® en was het eerste EMCI geregistreerde jachtmakelaardij®, wat betekent dat alle werkprocedures en gedragscodes gebaseerd zijn op strikte protocollen.

Uw jachtmakelaar

Elmar Teeuwen heeft het vak geleerd bij misschien wel de meest succesvolle internationale jachtmakelaar van Europa voor wat betreft Nederlands gebouwde kwaliteitsjachten boven de 20 meter, van 2007 tot 2011. Elmar is sinds 2009 ook een EMCI gecertificeerde Jachtmakelaar & Taxateur. Elmar spreekt naast vloeiend Nederlands, Engels en Duits ook redelijk Italiaans, aangezien hij vanuit Italië werkt. Vanaf 2011 heeft hij zich volledig toegelegd en gecertificeerd op het gebied van online marketing en sales, welke technieken hij nu inzet bij de marketing van zeiljachten. Sinds 2001 is hij met veel enthousiasme een CWO erkende zeezeilinstructeur en RYA Yachtmaster® Offshore, Commercial Endorsement met STCW95 en is een van de meest ervaren, Watersportverbond erkende, docent Theoretische Kustnavigatie. Zijn kennis en netwerk in de wereld van zeezeilen zijn zeer waardevol voor diegene die een zeiljacht willen kopen of verkopen.

yacht broker

Gecertificeerde EMCI Jachtmakelaar & Taxateur

CWO erkende zeezeilschool

CWO Opleider Zeezeilen

RYA Yachtmaster® Offshore, Commercial Endorsement met STCW95

RYA Yachtmaster® Offshore, Commercial Endorsement met STCW95 

watersportverbond erkende docent tkn

Watersportverbond erkende docent Theoretische Kustnavigatie

SRM

Masterclass Search Engine Marketing

Google Analytics, Online Marketing, Search Ads, Display Ads, Mobile Ads, Video Ads

CV op Linkedin

Verkoopbrochure met specificaties

Het in kaart brengen van alle specificaties is een behoorlijk klusje. Toch is dit essentieel, omdat de specificaties ook een onderdeel worden van het verkoopcontract. Het moet natuurlijk glashelder zijn wat is inbegrepen en wat niet en of bijvoorbeeld de BTW over het schip betaald is of niet, omdat onduidelijkheid de deal op het allerlaatste moment alsnog zou kunnen belemmeren. Wij nemen dit werk graag kosteloos voor u uit handen als u ons een bemiddelingsopdracht geeft.

Verkoopstrategie

Een goede strategie bestaat natuurlijk uit een Doel en een Plan en daarna het nemen van Actie!

Doel

Eerst willen we glashelder krijgen wat uw doel is. Welke opbrengst verwacht u? Hoe lang heeft u de tijd? Hoe hoog is de noodzaak? Waarom wilt u verkopen? Hoe wilt u verkopen of verhuren; Rustig afwachtend of juist met een meer agressieve aanpak? Het laatste kan door middel van een scheepsveiling, waarmee we snel, goede resultaten hebben geboekt in afgelopen jaren.

Als u ons een bemiddelingsopdracht geeft, dan zullen wij die opdracht namelijk alleen aannemen als uw verwachtingen realistisch zijn. No-cure-no-pay betekent namelijk ook dat wij niets verdienen en alleen onze tijd verkwisten als uw schip niet verkocht wordt door een te hoge vraagprijs. Wij taxeren daarom uw schip en kijken daarbij goed naar alternatieven op de internationale markt.

Komen we samen niet tot een goede prijsstrategie? Dan zijn wij u alsnog graag van dienst, maar dan op basis van ons uurtarief of vaste prijs en dus niet op no-cure-no-pay commissiebasis.

Plan

Als we overeenstemming kunnen vinden over de prijsstrategie, dan maken we vervolgens een marketing en verkoopplan. Per maand stellen we precies vast wie wat doet en wat het budget is. We plannen dus vooraf al de e-mailcampagnes, advertenties in watersportmagazines, advertenties op botenportals, deelname aan boatshows, regatta's, etc.

Actie!

Nu de voorbereidingen zijn afgerond en de wederzijdse verwachtingen zijn afgestemd gaan we nu echt aan de slag. Met volle inzet en enthousiasme.

Foto' s en video's

Wij produceren zelf de meest spectaculaire fotoseries en video's. Soms doen we dit zelfs vanaf het water of vanuit de lucht met een semi-professionele drone. Met veel oog voor detail wordt uw jacht perfect in beeld gebracht. Zowel het interieur (ook 360° foto's) als het exterieur. Als u ons geen bemiddelingsopdracht geeft, bieden wij dit aan door middel van ons uurtarief.

Jacht Websites

Onze unieke aanpak van jacht marketing omvat een unieke jacht website. De hele marketingcampagne wordt een trechter naar die jachtwebsite, waarop potentiële kopers of huurders niet afgeleid worden door concurrerend aanbod. Wij creëren een ervaring alsof de bezoeker een proefvaart aan boord maakt. We zorgen voor een perfecte presentatie inclusief foto's, video's en alle specificaties. Ook is een online boekingssysteem mogelijk voor charterjachten. Samen met u wordt een unieke domeinnaam en de inhoud van uw website gekozen en er wordt een uniek grafisch design en logo gemaakt in de stijl van uw jacht. Bovendien koppelen we een Google Analytics account aan uw jachtwebsite waarmee we de campagnes kunnen optimaliseren. Om u een eenvoudig voorbeeld te geven: Als we in Google Analytics zien, dat de meeste geïnteresseerden voor uw schip uit een bepaald gebied komen, dan kunnen we advertentie campagnes vooral daarop richten. Als u ons een bemiddelingsopdracht geeft worden de kosten verrekend met de courtage, anders beiden wij een jachtwebsite aan voor een vaste prijs.

* Het online boekingssysteem is natuurlijk alleen voor charterjachten van toepassing.

yachtwebsite

Online marketing

Het internet is de verkoophaven van deze tijd. Online vindbaarheid is daarom essentieel. We optimaliseren daarom uw jachtwebsite voor zoekmachines zoals Google, Bing en Yandex. Ook adverteren we op Facebook, Instagram en met Google Ads, waaronder re-marketing campagnes, wat inhoudt dat mensen die uw jacht website bezocht hebben, banners of video's van uw schip weer voorbij kunnen zien komen als zij verder over het internet browsen. Wij selecteren verder de meest geschikte watersportportals om uw jacht op te adverteren om zo potentiële kopers naar uw jachtwebsite te trekken. Met het plaatsen van links die naar uw website verwijzen op bijvoorbeeld Social Media, in forums, op portals, etc. kunnen we zoveel mogelijk bezoekers naar uw unieke jachtwebsite sturen. Bovendien heeft linkbuilding, zoals dit heet, een zeer gunstig effect op de ranking in zoekmachines. Als u ons een bemiddelingsopdracht geeft worden de kosten verrekend met de courtage en zonder bemiddelingsopdracht verzorgen wij dit graag op basis van uurtarief.

E-Mail marketing

We maken het mogelijk om vanuit uw eigen website email nieuwsbrieven te versturen, geheel in de unieke stijl en met alleen de naam en het logo van uw zeiljacht. Iedereen die interesse toont in uw zeiljacht, komt automatisch op uw eigen mailinglijst. Updates worden via deze fraaie emails gecommuniceerd. Deze manier van e-mailmarketing is zeer gericht en daarom uitermate effectief. Wij raden elke eigenaar van een custom built zeiljacht aan om een website te laten bouwen al op het moment dat de kiel is gelegd. Daarmee kunnen we een lijst met geïnteresseerden opbouwen en op de hoogte houden, want ooit komt het moment dat het jacht op de markt komt.

Bovendien wordt een selectie van gespecialiseerde jachtmakelaars op uw mailinglijst toegevoegd, nadat vooraf hun toestemming is gevraagd. Jachtmakelaars staan namelijk dagelijks in contact met de markt en weten door hun expertise vaak het vertrouwen van potentiële kopers te winnen. Wij geloven dat de beste resultaten behaald kunnen worden door het volledige makelaars netwerk aan te boren, zodat competitie tussen makelaars juist wordt bevorderd. De makelaar die het ondertekende verkoopcontract aanlevert heeft natuurlijk gewoon recht op courtage. Als u ons een bemiddelingsopdracht geeft worden de kosten verrekend met de courtage en zonder bemiddelingsopdracht verzorgen wij dit graag op basis van een vaste prijs.

Verkoop activiteiten

Bovenstaande marketing werkzaamheden zijn essentieel om op een effectieve manier om kwalitatief hoogwaardige leads te genereren, maar de belangrijkste werkzaamheden, zijn de nodige verkoopactiviteiten en onderhandelingen die plaatsvinden via telefoon en e-mail en tijdens bezichtigingen, deelname aan boatshows, de proefvaart en scheepsinspectie. Verder verzorgen wij natuurlijk het koopcontract en wikkelen op professionele wijze de transactie af met een Protocol van levering & ontvangst. Wij kunnen hierbij gebruik maken van de Stichting derdegeldsrekening Sea Independent of werken samen met een advocaat of notaris, mocht dat nodig zijn. Al dit soort werkzaamheden kunt u echt het beste aan een ervaren jachtmakelaar overlaten. Als eigenaar bent u zelf te veel emotioneel betrokken. Alle verkoopwerkzaamheden zijn natuurlijk kosteloos als u ons bemiddelingsopdracht geeft en kunnen ook op uurtarief worden verzorgd.

 

Om uw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) in.
Meer informatie Ok