cumlaudesailing.com | RYA Training Centre | Yacht Brokerage

Blog

Manoeuvreren met dubbele schroef

Als een zeil- of motorschip twee motoren heeft en dus ook twee schroeven, zoals de wat grotere motorschepen en catamarans, dan gaat het manoeuvreren op de motor behoorlijk anders dan op een schip met een enkele schroef. Twin-engines bieden extra mogelijkheden.

Lees meer...

RYA Trainings Centre

Steeds meer zeilers komen bij ons met ambitieuze plannen om verre zeereizen te gaan maken met hun eigen schip of met een huurboot. Het opleidingssysteem van de RYA (Royal Yachting Association) is wereldwijd het meest bekende en is dus waardevol voor alle zeilers die in het buitenland willen gaan varen.
Lees meer...

Struikelblokken Klein Vaarbewijs

De Vamex, de stichting die de vaarbewijs en marifonie examens verzorgt, heeft een document gemaakt met alle struikelblokken in het examen klein vaarbewijs 1 en 2.

Iedereen die examen klein vaarbewijs gaat doen raad ik aan om dit documentje eens goed door te lezen.

Lees meer...

Gratis Q&A

Vrijdag 22 februari tussen 19.00 en 21.00 is het mogelijk om vragen te stellen over Vaarbewijs, Kustnavigatie en Reisvoorbereiding. Dit is speciaal bedoeld voor alle deelnemers van de online cursussen en natuurlijk vooral voor diegene die binnenkort examen moeten doen.
Lees meer...

Sea Independent

We zijn door Sea Independent aangesteld als de agent voor Monaco. Lees hoe dit ervoor zorgt dat wij nu nog sneller de juiste koper voor uw schip kunnen vinden.

Lees meer...

Happy New Year!

cumlaudesailing.com wenst u een fantastisch 2019! Een nieuw jaar vol met kansen om uw navigatiekennis of zeilvaardigheden op een hoger niveau te brengen, nieuwe haventjes en ankerbaaitjes te ontdekken of het zeiljacht van uw dromen te vinden. Ik kijk er weer met veel enthousiasme naar uit om u te helpen om uw zeilplannen te realiseren. Het begin van het nieuwe jaar is natuurlijk bij uitstek het moment om alvast uw koers uit te zetten. Wat uw doel voor 2019 ook moge zijn. Voor het eerst op eigen kiel naar Engeland? Een certificaat behalen? Samen met uw gezin of vrienden een zeilvakantie beleven? Een zeiljacht kopen of verkopen? Ik kijk ernaar uit om binnenkort weer eens bij te praten en uw vaarplannen voor 2019 te bespreken.

Leuk cadeau idee voor de feestdagen

Onze cadeaubonnen zijn te besteden aan al onze trainingen en diensten, zoals privéles, een online of klassikale cursus Kustnavigatie of Reisvoorbereiding, les op uw eigen schip, zeiljachtverhuur, etc. en zijn twee jaar geldig. Als u ons de naam en een persoonlijk stukje tekst stuurt, dan maken wij de cadeaubon helemaal op maat voor degene die hem ontvangt.

Lees meer...

Wie zijn de grootste brokkenpiloten op het water?

Wie zijn de grootste brokkenpiloten op de Nederlandse wateren? Vissers? Met die gevaarlijke netten? Kitesurfers? Sowieso levensgevaarlijk, die sport zou verboden moeten worden;-) Speedboten? Dat soort mensen gaan toch gerust met een autokaart of de Tomtom het water op? Of zou toch een andere groep watersporters nog eens een cursus Kustnavigatie moeten volgen?

Lees meer...

Minder navigatiefouten door technologie?

3D kaartplotters, GPS positie op de meter nauwkeurig, 3D dieptemeters, AIS, waterdichte smartphones en tablets met ingebouwde GPS en handige Apps, integratie van alle systemen op 1 scherm recht voor je neus op de stuurkolom in de kuip met allerlei alarmen als er gevaar dreigt voor vastlopen, aanvaringen, lege accu, etc... Soms lijkt het wel of je aan boord een computerspel aan het spelen bent. Alle revolutionaire technologische ontwikkelingen zijn op zich een prima ontwikkeling, maar mijn vraag blijft toch: "Waren er de laatste jaren ook minder KNRM reddingsacties veroorzaakt door een navigatiefout?"

Lees meer...
Om uw bezoek aan onze website nóg makkelijk en persoonlijker te maken zetten we cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) in.
Meer informatie Ok