CWO Zeezeilschool | RYA Training Centre | Jachtverhuur
cumlaudesailing.com | Est. 2000

Blog

Watersportverbond stopt met TKN. Wij gaan door.

Het Watersportverbond heeft besloten om per 1 januari 2020 te stoppen met de organisatie van het examen Theoretische Kustnavigatie (TKN). Het najaarsexamen van 23 november 2019 zal nog op de reguliere wijze plaatsvinden. Op 11 april 2020 wordt er nog een herexamen georganiseerd voor alle deelnemers uit 2019 die daar nog recht op hebben. Maar geen man over boord, want...

Lees meer...

Manoeuvreren met dubbele schroef

Als een zeil- of motorschip twee motoren heeft en dus ook twee schroeven, zoals de wat grotere motorschepen en catamarans, dan gaat het manoeuvreren op de motor behoorlijk anders dan op een schip met een enkele schroef. Twin-engines bieden extra mogelijkheden.

Lees meer...

RYA Trainings Centre

Steeds meer zeilers komen bij ons met ambitieuze plannen om verre zeereizen te gaan maken met hun eigen schip of met een huurboot. Het opleidingssysteem van de RYA (Royal Yachting Association) is wereldwijd het meest bekende en is dus waardevol voor alle zeilers die in het buitenland willen gaan varen.
Lees meer...

Struikelblokken Klein Vaarbewijs

De Vamex, de stichting die de vaarbewijs en marifonie examens verzorgt, heeft een document gemaakt met alle struikelblokken in het examen klein vaarbewijs 1 en 2.

Iedereen die examen klein vaarbewijs gaat doen raad ik aan om dit documentje eens goed door te lezen.

Lees meer...

Sea Independent

We zijn aangesloten bij Sea Independent. Lees hoe dit ervoor zorgt dat wij nu nog sneller de juiste koper voor uw schip kunnen vinden.

Lees meer...

Gratis Q&A

Vrijdag 22 februari tussen 19.00 en 21.00 is het mogelijk om vragen te stellen over Vaarbewijs, Kustnavigatie en Reisvoorbereiding. Dit is speciaal bedoeld voor alle deelnemers van de online cursussen en natuurlijk vooral voor diegene die binnenkort examen moeten doen.
Lees meer...

Wie zijn de grootste brokkenpiloten op het water?

Wie zijn de grootste brokkenpiloten op de Nederlandse wateren? Vissers? Met die gevaarlijke netten? Kitesurfers? Sowieso levensgevaarlijk, die sport zou verboden moeten worden;-) Speedboten? Dat soort mensen gaan toch gerust met een autokaart of de Tomtom het water op? Of zou toch een andere groep watersporters nog eens een cursus Kustnavigatie moeten volgen?

Lees meer...

Minder navigatiefouten door technologie?

3D kaartplotters, GPS positie op de meter nauwkeurig, 3D dieptemeters, AIS, waterdichte smartphones en tablets met ingebouwde GPS en handige Apps, integratie van alle systemen op 1 scherm recht voor je neus op de stuurkolom in de kuip met allerlei alarmen als er gevaar dreigt voor vastlopen, aanvaringen, lege accu, etc... Soms lijkt het wel of je aan boord een computerspel aan het spelen bent. Alle revolutionaire technologische ontwikkelingen zijn op zich een prima ontwikkeling, maar mijn vraag blijft toch: "Waren er de laatste jaren ook minder KNRM reddingsacties veroorzaakt door een navigatiefout?"

Lees meer...